Rijtaks verhaal

Rijtak is in 2021 begonnen met het kweken van microalgen op kleine schaal. Begin dit jaar werd een belangrijke beslissing genomen om een paar rijen van onze traditionele tomatenteelt te vervangen door een plek om Spirulina te kweken. Op het einde van dat zelfde jaar hebben wij ons eerste product gelanceerd. Met de verschuiving van de teelt zetten wij de deur open voor de voeding van de toekomst.

Wat maakt ons uniek

Naast de traditionele groenteteelt, onderscheidt Rijtak zich van concurrenten door zijn snelle en strategische integratie van microalgen. De toewijding van het bedrijf om aan een gezonde en duurzame toekomst te werken, komt tot uiting in zijn kweekpraktijken. Met Spirulina is Rijtak pionier in de opkomende markt van de microalg. Dit is mede mogelijk gemaakt door een volle rugzak
ervaring binnen de moderne tuinbouw en de hulp van vele instituten. Met de snelle lancering van de eerste producten en met ruimte om te groeien, toont Rijtak efficiëntie en innovatie om voedzame Spirulina op de markt te brengen.

Het team

Het kernteam van Rijtak bestaat uit vier gedreven spelers die elk met hun kwaliteiten het bedrijf trekken. Mia en Mark zijn het hart van het bedrijf. Als derde generatie leiden zij het bedrijf. Hierbij toont Mark vol passie zijn liefde voor de traditionele tuinbouw terwijl Mia alle administratie daarrond in orde houdt. Jeroen is een man met vele talenten en zorgt er mee voor dat alles in de serre goed verloopt. Jannes is de vierde generatie met een hart voor het bedrijf en met een passie voor vernieuwing, namelijk bij het kweken van microalgen.