Luchtige eierkoeken met Spirulina

Luchtige eierkoeken met Spirulina

Voeg een vleugje gezondheid toe aan je zoete traktaties met deze luchtige eierkoeken verrijkt met spirulina. Dit recept levert ongeveer 40 heerlijke koeken, perfect voor bij de koffie of als tussendoortje. Spirulina geeft niet alleen een voedzame boost maar ook een prachtige kleur, waardoor deze eierkoeken zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen zijn. Volg de eenvoudige stappen hieronder en bak in een handomdraai deze unieke lekkernijen.

Ingrediënten

Voor ongeveer 40 koeken

  • 4 eieren
  • 140 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • Snuifje zout
  • 200 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 gr spirulina

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop eieren, suiker, vanillesuiker, en zout op tot een wit mengsel (ongeveer 5 minuten).
  3. Voeg spirulina toe en klop nog even door.
  4. Zeef bloem en bakpoeder en spatel onder het beslag.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Leg met een soeplepel hoopjes beslag op het bakpapier (ze lopen nog uit).
  7. Bak ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet van deze unieke en luchtige eierkoeken met een gezonde twist van spirulina. Perfect voor een voedzame snack op elk moment van de dag.

Laat het smaken!

Terug naar blog
  • Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond, nu aan de slag met vormen, kleuren en smaken"

    Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond...

    Microalgen bieden heel wat opties om een belangrijke rol te gaan spelen in onze voeding van de toekomst. Met de voetafdruk en de voedingswaarde zit het alvast goed, nu komt...

    Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond...

    Microalgen bieden heel wat opties om een belangrijke rol te gaan spelen in onze voeding van de toekomst. Met de voetafdruk en de voedingswaarde zit het alvast goed, nu komt...

  • Microalgen zijn de voedselbron van de toekomst

    Microalgen zijn de voedselbron van de toekomst

    Terwijl de wereldbevolking naar verwachting zal stijgen naar 9,3 miljard mensen tegen 2050, zoeken wetenschappers naar duurzame, gezonde voedselbronnen die ons kunnen helpen deze groei te ondersteunen zonder verdere schade...

    Microalgen zijn de voedselbron van de toekomst

    Terwijl de wereldbevolking naar verwachting zal stijgen naar 9,3 miljard mensen tegen 2050, zoeken wetenschappers naar duurzame, gezonde voedselbronnen die ons kunnen helpen deze groei te ondersteunen zonder verdere schade...

  • Wat zijn Microalgen en Wat is hun Impact?

    Wat zijn Microalgen en Wat is hun Impact?

    Wat zijn microalgen? Microalgen zijn microscopisch kleine algen die behoren tot de groep van eencellige organismen. Ze gedijen in waterige omgevingen, variërend van zoetwaterbronnen tot oceanen, en hebben een buitengewoon...

    Wat zijn Microalgen en Wat is hun Impact?

    Wat zijn microalgen? Microalgen zijn microscopisch kleine algen die behoren tot de groep van eencellige organismen. Ze gedijen in waterige omgevingen, variërend van zoetwaterbronnen tot oceanen, en hebben een buitengewoon...

1 van 3