Spirulina-verrijkt bruin brood met pompoenpitten en hazelnoten

Spirulina-verrijkt bruin brood met pompoenpitten en hazelnoten

Begin de dag met een heerlijke snee spirulina-verrijkt brood. In combinatie met pompoenpitten en hazelnoten, is deze vezelbom een ideale ontbijt of lunch. Ben je eerder fan van een brood met zonnebloempitten? Probeer dan zeker ons recept "Heerlijk brood met Spirulina en zonnebloempitten".

 

Ingrediënten:

Voor 2 Broden van 800 gram

  • 10 gr zout
  • 100 gr pompoenpitten
  • 60 gr hazelnoten (gehakt)
  • 20 gr havermout
  • 520 gr mix voor volkorenbrood (AVEVE 926)
  • 300 gr mix voor boerenbrood (AVEVE 927)
  • 20 gr spirulina
  • 20 gr instant gist
  • 35 gr zonnebloemolie
  • 505 gr lauw water

Instructies:

  1. Doe het zout, de pompoenpitten, de hazelnoten, het havermout en de bloem in de kom van de keukenrobot.
  2. Voeg de Spirulina toe en vermeng deze met de bloem.
  3. Voeg de gist en zonnebloemolie toe en meng.
  4. Voeg tot slot het lauwe water toe en laat het deeg goed doorkneden.
  5. Dek de kom af met een handdoek en folie en laat de deeg 45 min. rijzen.
  6. Vet ondertussen de twee bakvormen in met boter.
  7. Wanneer het deeg ongeveer dubbel zo veel is toegenomen in volume, verdeel dan de deeg in twee en maak de stukken mooi rond. Leg ze in een bakvorm.
  8. Laat de bollen rijzen voor 45 min. met een handdoek en folie over de bakvormen.
  9. Zet de bakvormen vervolgens in een koude oven en zet de oven op 210° met boven- en onderverwarming gedurende een half uur.
  10. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

        Conclusie:

        Genieten van een heerlijk vers Spirulina-brood was nog nooit zo gemakkelijk. Laat het smaken!

        Terug naar blog
        • Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond, nu aan de slag met vormen, kleuren en smaken"

          Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond...

          Microalgen bieden heel wat opties om een belangrijke rol te gaan spelen in onze voeding van de toekomst. Met de voetafdruk en de voedingswaarde zit het alvast goed, nu komt...

          Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond...

          Microalgen bieden heel wat opties om een belangrijke rol te gaan spelen in onze voeding van de toekomst. Met de voetafdruk en de voedingswaarde zit het alvast goed, nu komt...

        • Microalgen zijn de voedselbron van de toekomst

          Microalgen zijn de voedselbron van de toekomst

          Terwijl de wereldbevolking naar verwachting zal stijgen naar 9,3 miljard mensen tegen 2050, zoeken wetenschappers naar duurzame, gezonde voedselbronnen die ons kunnen helpen deze groei te ondersteunen zonder verdere schade...

          Microalgen zijn de voedselbron van de toekomst

          Terwijl de wereldbevolking naar verwachting zal stijgen naar 9,3 miljard mensen tegen 2050, zoeken wetenschappers naar duurzame, gezonde voedselbronnen die ons kunnen helpen deze groei te ondersteunen zonder verdere schade...

        • Wat zijn Microalgen en Wat is hun Impact?

          Wat zijn Microalgen en Wat is hun Impact?

          Wat zijn microalgen? Microalgen zijn microscopisch kleine algen die behoren tot de groep van eencellige organismen. Ze gedijen in waterige omgevingen, variërend van zoetwaterbronnen tot oceanen, en hebben een buitengewoon...

          Wat zijn Microalgen en Wat is hun Impact?

          Wat zijn microalgen? Microalgen zijn microscopisch kleine algen die behoren tot de groep van eencellige organismen. Ze gedijen in waterige omgevingen, variërend van zoetwaterbronnen tot oceanen, en hebben een buitengewoon...

        1 van 3