Begin de dag met een heerlijke snee spirulina-verrijkt brood. In combinatie met pompoenpitten en hazelnoten, is deze vezelbom een ideale ontbijt of lunch. Ben je eerder fan van een brood met zonnebloempitten? Probeer dan zeker ons recept "Heerlijk brood met Spirulina en zonnebloempitten".
Ingrediënten:
Voor 2 Broden van 800 gram
- 10 gr zout
- 100 gr pompoenpitten
- 60 gr hazelnoten (gehakt)
- 20 gr havermout
- 520 gr mix voor volkorenbrood (AVEVE 926)
- 300 gr mix voor boerenbrood (AVEVE 927)
- 20 gr spirulina
- 20 gr instant gist
- 35 gr zonnebloemolie
- 505 gr lauw water
Instructies:
- Doe het zout, de pompoenpitten, de hazelnoten, het havermout en de bloem in de kom van de keukenrobot.
- Voeg de Spirulina toe en vermeng deze met de bloem.
- Voeg de gist en zonnebloemolie toe en meng.
- Voeg tot slot het lauwe water toe en laat het deeg goed doorkneden.
- Dek de kom af met een handdoek en folie en laat de deeg 45 min. rijzen.
- Vet ondertussen de twee bakvormen in met boter.
- Wanneer het deeg ongeveer dubbel zo veel is toegenomen in volume, verdeel dan de deeg in twee en maak de stukken mooi rond. Leg ze in een bakvorm.
- Laat de bollen rijzen voor 45 min. met een handdoek en folie over de bakvormen.
- Zet de bakvormen vervolgens in een koude oven en zet de oven op 210° met boven- en onderverwarming gedurende een half uur.
- Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.
Conclusie:
Genieten van een heerlijk vers Spirulina-brood was nog nooit zo gemakkelijk. Laat het smaken!