Spirulina-verrijkt bruin brood met pompoenpitten en hazelnoten

Spirulina-verrijkt bruin brood met pompoenpitten en hazelnoten

Begin de dag met een heerlijke snee spirulina-verrijkt brood. In combinatie met pompoenpitten en hazelnoten, is deze vezelbom een ideale ontbijt of lunch. Ben je eerder fan van een brood met zonnebloempitten? Probeer dan zeker ons recept "Heerlijk brood met Spirulina en zonnebloempitten".

 

Ingrediënten:

Voor 2 Broden van 800 gram

  • 10 gr zout
  • 100 gr pompoenpitten
  • 60 gr hazelnoten (gehakt)
  • 20 gr havermout
  • 520 gr mix voor volkorenbrood (AVEVE 926)
  • 300 gr mix voor boerenbrood (AVEVE 927)
  • 20 gr spirulina
  • 20 gr instant gist
  • 35 gr zonnebloemolie
  • 505 gr lauw water

Instructies:

  1. Doe het zout, de pompoenpitten, de hazelnoten, het havermout en de bloem in de kom van de keukenrobot.
  2. Voeg de Spirulina toe en vermeng deze met de bloem.
  3. Voeg de gist en zonnebloemolie toe en meng.
  4. Voeg tot slot het lauwe water toe en laat het deeg goed doorkneden.
  5. Dek de kom af met een handdoek en folie en laat de deeg 45 min. rijzen.
  6. Vet ondertussen de twee bakvormen in met boter.
  7. Wanneer het deeg ongeveer dubbel zo veel is toegenomen in volume, verdeel dan de deeg in twee en maak de stukken mooi rond. Leg ze in een bakvorm.
  8. Laat de bollen rijzen voor 45 min. met een handdoek en folie over de bakvormen.
  9. Zet de bakvormen vervolgens in een koude oven en zet de oven op 210° met boven- en onderverwarming gedurende een half uur.
  10. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

        Conclusie:

        Genieten van een heerlijk vers Spirulina-brood was nog nooit zo gemakkelijk. Laat het smaken!

        Terug naar blog
        • “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

          “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

          Jannes Vertommen plaatste drie jaar geleden een installatie om microalgen te kweken in de tomatenserre van zijn ouders in Sint-Katelijne-Waver. Om daar plaats voor te maken offerde zijn vader Mark...

          “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

          Jannes Vertommen plaatste drie jaar geleden een installatie om microalgen te kweken in de tomatenserre van zijn ouders in Sint-Katelijne-Waver. Om daar plaats voor te maken offerde zijn vader Mark...

        • Spirulina kweken is een kust!

          Spirulina kweken is een kust!

          De productie van algen, met name Spirulina, is een zorgvuldig proces dat precisie en controle vereist. Spirulina is een voedzaam superfood dat bekend staat om zijn hoge gehalte aan eiwitten,...

          Spirulina kweken is een kust!

          De productie van algen, met name Spirulina, is een zorgvuldig proces dat precisie en controle vereist. Spirulina is een voedzaam superfood dat bekend staat om zijn hoge gehalte aan eiwitten,...

        • Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond, nu aan de slag met vormen, kleuren en smaken"

          Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond...

          Microalgen bieden heel wat opties om een belangrijke rol te gaan spelen in onze voeding van de toekomst. Met de voetafdruk en de voedingswaarde zit het alvast goed, nu komt...

          Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond...

          Microalgen bieden heel wat opties om een belangrijke rol te gaan spelen in onze voeding van de toekomst. Met de voetafdruk en de voedingswaarde zit het alvast goed, nu komt...

        1 van 3