Citroen cake met Spirulina

Citroen cake met Spirulina

Voeg een gezonde twist toe aan je bakavontuur met deze heerlijke Spirulina Citroen Cake. Dit recept combineert de voedingswaarde van Spirulina met de frisse smaak van citroen voor een uniek en smakelijk resultaat.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 160 gr boter
  • 50 gr melk
  • 125 gr halfvolle platte kaas
  • Sap van halve citroen
  • 300 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 10 gr spirulina

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet vervolgens twee kleinere bakvormen in en bebloem ze, of gebruik bakpapier om de vormen voor te bereiden.
  2. Klop de eieren samen met de suiker tot een lichte, luchtige massa. Smelt de boter en voeg deze, samen met de melk en platte kaas, voorzichtig toe aan het eiermengsel. Pers het sap van een halve citroen uit en meng dit door het beslag.
  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en de spirulina samen. Meng deze droge ingrediënten voorzichtig onder het natte beslag tot alles goed gecombineerd is.
  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvormen. Bak de cake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is door een breinaald of satéprikker in het midden te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar. Als er nog beslag aan blijft plakken, bak de cake dan nog een paar minuten langer.
  5. Laat de cakes even afkoelen in de bakvormen voordat je ze uit de vormen haalt. Laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster voordat je ze aansnijdt en serveert.

Geniet van je heerlijke Spirulina Citroen Cake, boordevol gezonde ingrediënten en een verfrissende citroensmaak!



Retour au blog
  • Vet verbranden, immuunsysteem stimuleren en een ultieme bron van eiwitten: is dit populaire supplement echt een wondermiddel?

    Vet verbranden, immuunsysteem stimuleren en een...

    Eva Mignon doet in HLN een interview met Diëtist en voedingswetenschapper Michaël Sels (UZA) over Spirulina, de voordelen ervan en waarom het vandaag zoveel aandacht krijgt. Zeker het lezen waard....

    Vet verbranden, immuunsysteem stimuleren en een...

    Eva Mignon doet in HLN een interview met Diëtist en voedingswetenschapper Michaël Sels (UZA) over Spirulina, de voordelen ervan en waarom het vandaag zoveel aandacht krijgt. Zeker het lezen waard....

  • “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

    “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

    Jannes Vertommen plaatste drie jaar geleden een installatie om microalgen te kweken in de tomatenserre van zijn ouders in Sint-Katelijne-Waver. Om daar plaats voor te maken offerde zijn vader Mark...

    “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

    Jannes Vertommen plaatste drie jaar geleden een installatie om microalgen te kweken in de tomatenserre van zijn ouders in Sint-Katelijne-Waver. Om daar plaats voor te maken offerde zijn vader Mark...

  • Spirulina kweken is een kunst!

    Spirulina kweken is een kunst!

    De productie van algen, met name Spirulina, is een zorgvuldig proces dat precisie en controle vereist. Spirulina is een voedzaam superfood dat bekend staat om zijn hoge gehalte aan eiwitten,...

    Spirulina kweken is een kunst!

    De productie van algen, met name Spirulina, is een zorgvuldig proces dat precisie en controle vereist. Spirulina is een voedzaam superfood dat bekend staat om zijn hoge gehalte aan eiwitten,...

1 de 3