Luchtige eierkoeken met Spirulina

Voeg een vleugje gezondheid toe aan je zoete traktaties met deze luchtige eierkoeken verrijkt met spirulina. Dit recept levert ongeveer 40 heerlijke koeken, perfect voor bij de koffie of als tussendoortje. Spirulina geeft niet alleen een voedzame boost maar ook een prachtige kleur, waardoor deze eierkoeken zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen zijn. Volg de eenvoudige stappen hieronder en bak in een handomdraai deze unieke lekkernijen.

Ingrediënten

Voor ongeveer 40 koeken

  • 4 eieren
  • 140 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • Snuifje zout
  • 200 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 gr spirulina

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop eieren, suiker, vanillesuiker, en zout op tot een wit mengsel (ongeveer 5 minuten).
  3. Voeg spirulina toe en klop nog even door.
  4. Zeef bloem en bakpoeder en spatel onder het beslag.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Leg met een soeplepel hoopjes beslag op het bakpapier (ze lopen nog uit).
  7. Bak ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet van deze unieke en luchtige eierkoeken met een gezonde twist van spirulina. Perfect voor een voedzame snack op elk moment van de dag.

Laat het smaken!

Retour au blog
  • Vet verbranden, immuunsysteem stimuleren en een ultieme bron van eiwitten: is dit populaire supplement echt een wondermiddel?

    Vet verbranden, immuunsysteem stimuleren en een...

    Eva Mignon doet in HLN een interview met Diëtist en voedingswetenschapper Michaël Sels (UZA) over Spirulina, de voordelen ervan en waarom het vandaag zoveel aandacht krijgt. Zeker het lezen waard....

    Vet verbranden, immuunsysteem stimuleren en een...

    Eva Mignon doet in HLN een interview met Diëtist en voedingswetenschapper Michaël Sels (UZA) over Spirulina, de voordelen ervan en waarom het vandaag zoveel aandacht krijgt. Zeker het lezen waard....

  • “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

    “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

    Jannes Vertommen plaatste drie jaar geleden een installatie om microalgen te kweken in de tomatenserre van zijn ouders in Sint-Katelijne-Waver. Om daar plaats voor te maken offerde zijn vader Mark...

    “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

    Jannes Vertommen plaatste drie jaar geleden een installatie om microalgen te kweken in de tomatenserre van zijn ouders in Sint-Katelijne-Waver. Om daar plaats voor te maken offerde zijn vader Mark...

  • Spirulina kweken is een kunst!

    Spirulina kweken is een kunst!

    De productie van algen, met name Spirulina, is een zorgvuldig proces dat precisie en controle vereist. Spirulina is een voedzaam superfood dat bekend staat om zijn hoge gehalte aan eiwitten,...

    Spirulina kweken is een kunst!

    De productie van algen, met name Spirulina, is een zorgvuldig proces dat precisie en controle vereist. Spirulina is een voedzaam superfood dat bekend staat om zijn hoge gehalte aan eiwitten,...

1 de 3