Traditionele pasta met een unieke toevoeging van Spirulina

Traditionele pasta met een unieke toevoeging van Spirulina

Ontdek de unieke combinatie van traditionele pasta met de voedzame kracht van Spirulina. Dit eenvoudige recept voor drie personen is een perfecte manier om een gezonde twist aan je maaltijden toe te voegen.

Ingrediënten

Voor 3 personen.

  • 300 gr bloem
  • 6 gr spirulina (ongeveer een afgestreken soeplepel)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met spirulina en maak een kuiltje voor de eieren.
  2. Klop de eieren los, voeg olijfolie en zout toe.
  3. Meng geleidelijk de bloem erdoor. Kneed met je handen tot een consistent deeg.
  4. Laat het deeg rusten, rol het daarna uit tot een dunne lap.
  5. Vouw het deeg en snijd in reepjes van 0,5 cm.
  6. Kook de pasta in gezouten water tot al dente, ongeveer 3-6 minuten.

Geniet van de rijke voedingswaarde en heerlijke smaak van Spirulina pasta. Dit recept is niet alleen voedzaam maar ook verrassend eenvoudig te bereiden. Een perfecte manier om gezondheid en smaak te combineren in één gerecht.

Laat het smaken!

Retour au blog
  • “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

    “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

    Jannes Vertommen plaatste drie jaar geleden een installatie om microalgen te kweken in de tomatenserre van zijn ouders in Sint-Katelijne-Waver. Om daar plaats voor te maken offerde zijn vader Mark...

    “Microalgen zijn de eiwitbronnen van de toekomst”

    Jannes Vertommen plaatste drie jaar geleden een installatie om microalgen te kweken in de tomatenserre van zijn ouders in Sint-Katelijne-Waver. Om daar plaats voor te maken offerde zijn vader Mark...

  • Spirulina kweken is een kust!

    Spirulina kweken is een kust!

    De productie van algen, met name Spirulina, is een zorgvuldig proces dat precisie en controle vereist. Spirulina is een voedzaam superfood dat bekend staat om zijn hoge gehalte aan eiwitten,...

    Spirulina kweken is een kust!

    De productie van algen, met name Spirulina, is een zorgvuldig proces dat precisie en controle vereist. Spirulina is een voedzaam superfood dat bekend staat om zijn hoge gehalte aan eiwitten,...

  • Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond, nu aan de slag met vormen, kleuren en smaken"

    Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond...

    Microalgen bieden heel wat opties om een belangrijke rol te gaan spelen in onze voeding van de toekomst. Met de voetafdruk en de voedingswaarde zit het alvast goed, nu komt...

    Microalgen als voedsel van de toekomst: "Gezond...

    Microalgen bieden heel wat opties om een belangrijke rol te gaan spelen in onze voeding van de toekomst. Met de voetafdruk en de voedingswaarde zit het alvast goed, nu komt...

1 de 3